Historie

De vereniging is op 21 maart 1981 opgericht door een klein groepje enthausiaste mensen die graag wilden badmintonnen. Er werd een gymlokaal gehuurd in de wijk Besoyen te Waalwijk en de spelregels werden doorgenomen. Badmintonclub Besoyen was een feit.

Er kwamen steeds meer leden bij en het zaaltje in Besoyen werd al snel te klein. Er werden door Waalwijk heen verschillende gymzalen gehuurd en er werd een competitie opgezet. Zo moesten de leden elke week op verschillende tijden naar een andere zaal tegen andere tegenstanders.

Omdat de club graag met alle leden in één zaal wilde spelen, werd er met de gemeente Waalwijk jarenlang contact opgenomen voor een plaats in een grote sporthal. Maar door de vele sportverenigingen in Waalwijk kon dit niet worden gerealiseerd.

Toen Sprang-Capelle en Waalwijk werden samengevoegd werd er nogmaal een poging gedaan om eventueel in sporthal Zidewinde te kunnen gaan spelen. Eindelijk een positief bericht en in 2001 verhuisde Badmintonclub Besoyen naar Sprang-Capelle.

In 2021, na 20 jaar badmintonnen in Sprang-Capelle, zijn we met de club verhuisd naar sporthal de Slagen in Landgoed Driessen. Hier spelen we in de losse zaal en hebben we vier banen tot onze beschikking.